Als je van samen zingen houdt

Ons koor repeteert wekelijks op de donderdagavond in de grote zaal van Harmonie Ons Genoegen in Vlissingen. Na de warming-up en wat oefeningen voor het verbeteren van de zangtechniek, worden nieuwe nummers ingestudeerd en ‘onderhoud verricht’ aan bestaand repertoire. Afhankelijk van het arrangement, omvat zo’n nummer tot zeven stempartijen: sopranen, mezzo-sopranen, hoge en lage alten, tenoren en hoge en lage bassen.

Naast de zang is de podiumpresentatie een belangrijk onderdeel van onze optredens. Sommige nummers vragen enige regie om ze kracht bij te zetten. Ook daaraan werken we tijdens repetities en aparte workshops. Dat gebeurt onder leiding van onze eigen showcommissie en soms ook van een choreograaf of regisseur.

Goeie ouwe Ludwig wist het al: “Een valse noot zingen is onbelangrijk, maar zingen zonder passie is onvergeeflijk.”

- Naar het origineel van Ludwig van Beethoven (1770-1827)
Flavio piano naam
Frans en Eric (geluid)

Muzikale leiding en geluidstechniek

Flavio Pavone is onze dirigent en heeft de leiding over de repetities en optredens. Hij is al op jonge leeftijd aan zijn muzikale carrière begonnen, deed ervaring op met verschillende muziekgezelschappen en koren en heeft inmiddels zijn eigen muziekschool (https://flaviopavone.nl).

Als we niet a cappella zingen, begeleidt Flavio ons op piano, maar veel popmuziek vraagt om een steviger instrumentale ondergrond en daarvoor gebruiken we geluidsbestanden van goede kwaliteit. Frans van Stee en Eric Knulst zitten achter de knoppen van onze geluidsinstallatie en zorgen voor een goede eindmix. Momenteel hebben we ook een vacature voor geluidstechnicus zie nieuws voor meer info!!

Over de vereniging

Popkoor X-Stream is een officiële vereniging waarvan de opzet en werkwijze zijn vastgelegd in statuten en een huishoudelijk reglement. De minimumleeftijd is 16 jaar en over toetreding wordt beslist na het afnemen van een stemtest. Het bestuur wordt ondersteund door verschillende werkgroepen die deeltaken op zich nemen: selectie van nieuw repertoire, organisatie en vormgeving van optredens en shows, werving van sponsoren, geluidstechniek.

Aan het einde van het koorseizoen, dat loopt van juli tot juli, sluiten we het jaar af met een gezellige avond waarop alle ruimte is voor de creatieve uitspattingen. Maar ook gedurende het seizoen ontspannen we met elkaar, bijvoorbeeld tijdens een etentje na afloop van een festivaloptreden.